top of page

Hoe lang gaat een waterontharder mee?

Bijgewerkt op: 17 mei 2023

Bent u van plan om een waterontharder aan te schaffen? Dan bent u waarschijnlijk ook benieuwd naar de levensduur van zo'n apparaat. Én dat is natuurlijk niet heel vreemd. Als u last heeft van kalkaanslag en op zoek gaat naar een oplossing en uiteindelijk terecht komt bij een waterontharder, dan wilt u natuurlijk nog jarenlang plezier hiervan kunnen ervaren.

Maar, hoe lang gaat een waterontharder mee? Is het een kwalitatief apparaat of moet er veel onderhoud aan worden gepleegd om het jarenlang mee te laten gaan? In dit artikel geven wij antwoord op deze vraag.

De levensduur van een waterontharder

Hoe lang een waterontharder kwalitatief in orde blijft, hangt af van een aantal factoren. Dit zijn het type waterontharder, het merk van het apparaat én het onderhoud van het systeem.

Hoe lang gaat een Z8-Waterontharder mee?

Onze waterontharders gaan met het grootste gemak 20 tot 30 jaar mee. We geven niet voor niets 15 jaar totaalgarantie.

Onze kleppen worden geproduceerd door Pentair. De klep van de waterontharder is het belangrijkste onderdeel van jouw Z8-waterontharder.

Wij hebben bewust gekozen voor een kwalitatieve klep. Dit kost ons misschien meer qua inkoop, maar daardoor kunnen we wel kwaliteit garanderen.

Niet voor niets is het merk toonaangevend in de gehele wereld. Sinds 1975 heeft Pentair 2,5 miljoen kleppen geproduceerd.

Dit levert een waterontharder op die gewoonweg de beste is in zijn soort.

Hoe vaak heeft een waterontharder onderhoud nodig?

Gedurende een onderhoudsbeurt wordt de werking van het toestel nagekeken en gecontroleerd. Indien nodig kunnen er dan onderdelen worden vervangen. In sommige gevallen zal het nodig zijn om de waterverzachter te ontsmetten en eventueel aangekoekte zoutresten te verwijderen.

Bij Z8-Waterontharders is niets verplicht, ook geen waterontharder onderhoud. Wel raden we je het aan om onze monteur eenmaal per twee jaar langs te laten komen voor een onderhoudsbeurt.

Met het juiste onderhoud ben je zeker van een levensduur van uw waterontharder van 20 tot 30 jaar!


118 weergaven
bottom of page