top of page

Waterontharder onderhoud

Bijgewerkt op: 17 mei

Je overweegt het om een waterontharder aan te schaffen, dus ga je opzoek naar de voordelen van een waterontharder, waarom een waterontharder duurzaam is, maar ook of een waterontharder onderhoud nodig heeft.

In je zoektocht kom je al snel het antwoord op je vraag tegen. In dit artikel leggen we je graag uit waarom onderhoud noodzakelijk is en waarom je dit het beste ook echt kan laten doen. Mocht je dat zelf niet willen doen, kun je het altijd door onze vakkundige onderhoudsmonteurs laten uitvoeren.

Heeft een waterontharder onderhoud nodig?

Ja, een waterontharder heeft onderhoud nodig. Net als dat je jouw auto jaarlijks APK laat keuren, je misschien zelf voor een controle zo nu en dan naar de dokter gaat, is het ook belangrijk om je waterontharder in goede conditie te houden.

Doordat je waterontharder iedere dag voor je aan het werk is en ervoor zorgt dat jij, je gezin en iedereen die bij je op bezoek komt kan genieten van zacht en kalkvrij water is het belangrijk om zo nu en dan te controleren of alles nog werkt zoals het zou moeten werken.

Waarom is onderhoud belangrijk?

Gedurende een onderhoudsbeurt wordt de werking van het toestel nagekeken en gecontroleerd. Indien nodig kunnen er dan onderdelen worden vervangen. In sommige gevallen zal het nodig zijn om de waterverzachter te ontsmetten en eventueel aangekoekte zoutresten te verwijderen.

Is waterontharder onderhoud verplicht?

Nee, bij Z8-Waterontharders is niets verplicht, ook geen onderhoud. Wel raden we je het aan om onze monteur eenmaal per twee jaar langs te laten komen voor een onderhoudsbeurt.

Stel je dit onderhoud uit, controleer je niet zo nu en dan of alle slangetjes of aansluitingen nog goed zitten of houd je jouw waterontharder niet goed schoon? Dan is het niet ondenkbaar dat deze op den duur wat gebreken kan vertonen. Het is dus belangrijk dat je eenmaal per twee jaar jouw waterontharder naloopt.

Hoe vaak onderhoud waterontharder?

De Z8-waterontharder heeft weinig onderhoud nodig. Wij adviseren je daarom om eens in de 2 jaar de ontharder door ons te laten controleren en onderhouden. Wij lopen je ontharder dan na op de essentiële onderdelen en werking.


Wat controleren we bij een onderhoudsbeurt?

Controle van de onderdelen: Het is natuurlijk van groot belang dat de onderdelen van het toestel nog in goede staat zijn. De injectoren, de piston en de werking van de by-pass worden gecontroleerd. Niet goed werkende onderdelen of onderdelen die slijtage vertonen worden vervangen.

Reinigen van de hars: Eens in de 4 jaar wordt er een harsreiniger toegevoegd aan de zoutwateroplossing in het zoutvat om de hars extra goed te reinigen. Zoutreservoir reinigen: Het zout speelt een erg belangrijke rol bij de werking van het toestel. Het zorgt er namelijk voor dat de verzadigde harsbolletjes kunnen regenereren. Het zout kan echter gaan aankoeken. Dit kan brugwerking veroorzaken. Daarom is het van belang om het zoutreservoir regelmatig te controleren en te reinigen wanneer nodig. Controle van de afstelling: Aan de hand van het geheugen in het menu kan bekeken worden of de ontharder misschien wat zuiniger kan worden afgesteld met betrekking tot het zoutverbruik.

Waterontharder onderhoud laten uitvoeren?

Heb je zelf geen verstand van je waterontharder en wil je het liever door een van onze ervaren onderhoudsmonteurs laten doen? Dat kan! Zodra je in het bezit bent van een Z8-Waterontharder, dan kun je een waterontharder onderhoudsbeurt door ons laten uitvoeren.

Waar nodig zal de vakkundige monteur de aan water en kalk onderhevige rubbers en afdichtingen vervangen. De kosten voor deze onderdeeltjes zijn bij de onderhoudsbeurt inbegrepen. Tevens testen wij ook daadwerkelijk of het water in je woning zacht is. Z8-water heeft door heel Nederland monteurs op de weg om dit snel en vakkundig uit te kunnen voeren.100 weergaven
bottom of page