top of page

Houd je badkamer kalkvrij met een waterontharder

Waarschijnlijk herken je het probleem wel, kalkaanslag in de badkamer. Vervelende witte aanslag op je douchekop, de badkraan of misschien zelfs wel in de wasbak.

Op de kalkaanslag blijft ook nog eens ander vuil vastzitten. Het schoonmaken hiervan is intensief en je gebruik vaak ook nog eens schadelijke chemicaliën. Een naar werkje dus! Maar, wat als we je vertellen dat hier een oplossing voor is?

Op zoek naar de oplossing voor een kalkvrije badkamer? Wij helpen je graag verder in deze blog!
Wat is 'hard water'?

Heb je geen idee wat “hard water” betekent of twijfel jij hier thuis ook mee te maken hebt? Wij leggen je graag uit wat het is!

Het leidingwater in Nederland is niet overal hetzelfde. Eén stof die er door het waterleidingbedrijf niet wordt uitgefilterd voordat het jouw woning bereikt, is kalk. Water met een grote hoeveelheid opgelost kalk noemen we hard water. Het tegenovergestelde, leidingwater met weinig kalk erin, wordt zacht water genoemd.

Dit kalk in het water zorgt voor kalkaanslag op bijvoorbeeld je douchekoper. Én doordat de badkamer een van de kamers is in het huis waar je het meeste water gebruikt, is de kans op kalkaanslag hier het grootste!


De oplossing voor hard water in je badkamer

Je weet nu wat hard water is, én dat het je een hoop tijd, schoonmaakmiddelen en vervanging van apparaten kan besparen als je het harde water kan tegengaan. Maar, hoe doe je dat?

De oplossing voor hard water in je badkamer is een waterontharder. Een waterontharder verandert het harde, kalkhoudende water dat je woning binnenkomt in zacht, kalkarm en heerlijk zacht water.

Benieuwd naar hoe zo'n waterontharder werkt? Alles hierover lees je op onze veelgestelde vragen pagina over onze waterontharders!


Een kalkvrije badkamer door een waterontharder

Water bevat van nature kalk. Én dit zie je vaak terug in het gebruik van bijvoorbeeld de douche, bad of wasbak. Er ontstaat kalkaanslag. Een van de grootste voordelen van een waterontharder, is dat het kalkaanslag voorkomt. Het water wordt ‘zacht’, doordat kalk uit het water wordt gehaald. Zeg gedag tegen eeuwig schrobben in de badkamer en ga voor een kalkvrije badkamer.

Maar, dat is nog niet alles! Hard water droogt de huid ook uit. Een van de voordelen van een waterontharder, is dat het water zacht maakt. Zacht water droogt de huid niet uit. Na een douchebeurt voelt de huid zachter aan. Goed voor haar en huid. Ideaal voor iemand met een gevoelige huid!
Geen onderhoud meer in je badkamer

Kalkaanslag verwijderen kan in sommige gevallen best lastig zijn. Het grootste voordeel van een waterontharder, is dat er geen kalkaanslag meer in je badkamer te vinden zal zijn. Je hoeft je nu dus geen zorgen meer te maken over het verwijderen of schoonmaken van kalkaanslag.


Waarom een Z8-Waterontharder?

Met meer dan 25 jaar ervaring in de techniek van waterontharding is Z8-water een zeer ervaren speler op de markt van professionele waterontharders voor particulier en zakelijk gebruik.

Eén van onze oprichters heeft zijn kennis en ervaring opgedaan in het realiseren van hoge kwaliteit drinkwater aan boord van schepen en luxe jachten. Eenmaal terug aan wal heeft hij duizenden waterontharders geïnstalleerd.

Vandaag de dag houdt hij zich bezig met het opleiden van onze gespecialiseerde monteurs, het aansturen van de servicedesk en het steeds verder verfijnen van het installatie traject.

Wij staan voor een totaalpakket, zonder zorgen voor de scherpste prijs, op basis van de opgedane ervaring en kennis in de laatste 25 jaar!

Al onze ervaring, kennis en kunde hebben we verwerkt in een transparante en eenvoudige oplossing voor iedereen, onze Z8-Water Webshop!

🚿 Eenvoudige en complete oplossingen voor zacht water 👍🏻 Onderhoud zonder verdere verplichtingen ✅ Aantrekkelijke all-in deals32 weergaven
bottom of page