top of page

Verhoog je woningwaarde met een waterontharderDe huizenmarkt staat op z'n kop. Dag in dag uit horen we de nieuwsberichten over de torenhoge huizenprijzen. Huiseigenaren doen er dan ook alles aan om hun woningwaarde te verhogen.

Ben je op zoek naar manieren om de waarde van jouw woning te verhogen? De meeste manieren heb je waarschijnlijk al wel eens gehoord, gezien bij een buurman of buurvrouw of ergens voorbij zien komen.

Je kunt bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak plaatsen, het huis extra laten isoleren of een aanbouw bij laten bouwen. De meeste manieren leveren echter geen direct merkbaar verschil op maar zijn investeringen voor de lange termijn.

Wil je de waarde van jouw woning verhogen met een maatregel die direct verschil oplevert met de oude situatie en veel voordelen biedt? Heb je wel eens gedacht aan een waterontharder?

Door een waterontharder te laten plaatsen bevat het leidingwater in jouw woning geen kalk meer. De voordelen van kalkvrij water zijn direct merkbaar. We zetten ze graag op een rijtje voor je en vertellen je hoe je de woningwaarde van je huis kunt verhogen.


Geen kalkaanslag op sanitair of witgoed

Kalkaanslag kan zelfs de nieuwste badkamers al na een aantal weken oud en gebruikt laten lijken. Je hebt vast wel eens badkamers gezien met kalkaanslag op de tegels, douchekop of kraan. Erg zonde voor de waarde van jouw woning!

Een waterontharder zorgt ervoor dat het leidingwater dat jouw woning binnenstroomt geen kalk meer bevat. Een van de grootste voordelen van een waterontharder, is dat het kalkaanslag voorkomt. Het water wordt ‘zacht’, doordat kalk uit het water wordt gehaald.

Onthard, kalkvrij water heeft als bijkomend voordeel dat het een ontkalkende werking heeft, waardoor je gedag kunt zeggen tegen kalkaanslag in bijvoorbeeld de badkamer, op het sanitair of witgoed.
Geen kalkaanslag in de leidingen of cv-ketel

Een ander groot voordeel van een waterontharder is dat kalkaanslag in de cv- ketel en leidingen verleden tijd zijn.

Als je geen waterontharder in huis hebt, stroomt hard en water vol kalk door de leidingen en zorgt het ervoor dat er kalkaanslag optreedt in de leidingen en de ketel.

In het ergste geval kunnen de leidingen dichtslibben, met dure reparatiekosten tot gevolg. Veel nieuwbouwwoningen worden daarom standaard voorzien van een waterontharder.
Lagere energiekosten

In het eerste voordeel van een waterontharder benoemde we het grootste voordeel, namelijk het verwijderen en voorkomen van kalkaanslag. Maar, wist je dat een waterontharder ook direct effect heeft op de energierekening?

Het koffieapparaat, de vaatwasser of waterkoker gebruiken verwarmingselementen om de temperatuur van het water te regelen. Kalkdeeltjes van hard water blijven hieraan kleven. Het opwarmen of verkoelen van het water duurt hierdoor langer. Het gevolg is dat er meer stroom nodig is.

Met een waterontharder zal het verwarmingselementen niet meer verkalken. Je bespaart hierdoor meteen op de energierekening door een lager stroomgebruik.


Woningwaarde verhogen met een waterontharder

Een waterontharder is een waardevolle toevoeging aan jouw woning die het wooncomfort merkbaar verhoogt voor jezelf, maar ook voor toekomstige kopers van jouw huis.

Een waterontharder verhoogt het wooncomfort waardoor jouw woning, mocht je het in de toekomst of op korte termijn willen verkopen, meer waard is én tevens aantrekkelijker is voor eventuele kopers.

✅ Voorkom kalkaanslag in je nieuwe sanitair, keuken of apparatuur; ✅ Een langere levensduur van witgoed; ✅ Een fijner wooncomfort door een waterontharder; ✅ Verduurzaam je huis met behulp van een waterontharder; ✅ Je bespaart op je energierekening, wasmiddel en wasverzachter.


Waterontharder, wel of niet doen als je de woningwaarde wilt verhogen?

Ben je op zoek naar manieren om je woningwaarde te verhogen en is je oog gevallen op het laten installeren van een waterontharder? Dat kan een heel verstandige keuze zijn!

Sommige voordelen zijn duidelijk te zien, bijvoorbeeld geen kalkaanslag meer. Andere redenen zijn misschien niet direct zichtbaar, maar ervaar je wel als je kiest voor een waterontharder, bijvoorbeeld zachter douchewater of een vollere smaak van koffie.

Twijfel je nog of heb je nog vragen over onze waterontharder en wat het doet met jouw woningwaarde? Geen probleem! Als enige aanbieder van waterontharders in Nederland, bieden wij je de mogelijkheid een vrijblijvend en gratis adviesgesprek in te plannen bij jou thuis.

🏠 Onze expert komt bij je thuis langs; ✅ Geheel vrijblijvend en kosteloos; 💧 Je weet precies waar je aan toe bent.


36 weergaven
bottom of page