top of page

Waarom is een waterontharder goed voor het milieu?We doen allemaal steeds vaker ons best om met elkaar bij te dragen aan een beter milieu. We gebruiken minder plastic afval, laten de auto wat vaker staan of geven onze kleding door die we niet meer gebruiken!

Misschien vraag je jezelf wel af of je zelf ook kunt bijdragen aan een beter milieu? Dat kan zeker! Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het kopen van seizoensgebonden producten, duurzame producten of ecologische schoonmaakmiddelen. Maar heb je ook wel eens gedacht aan een waterontharder?


Wat is een waterontharder?

In Nederland komt in diverse regio’s hard water voor. Hard water is water dat veel kalk en magnesium bevat en is daarmee minder goed voor diverse producten en de mens. Een waterontharder zorgt ervoor dat kalk en magnesium uit het kraanwater gefilterd wordt, waardoor er bijvoorbeeld geen kalkaanslag meer op huishoudelijke apparaten zal ontstaan


Waarom een waterontharder bijdraagt aan een beter milieu

Vandaag de dag doen we allemaal beetje bij beetje ons best om het milieu te verbeteren. Een waterontharder draagt zowel direct als indirect bij aan een beter milieu.

Wist je bijvoorbeeld dat je door een waterontharder minder wasverzachter en wasmiddel hoeft te gebruiken? Hierdoor komen er minder schadelijke stoffen in het filtersysteem van het riool terecht. Dit is goed voor het milieu en een groot voordeel van een waterontharder als je het ons vraagt!

Wist je ook dat wasmiddel en water met kalk niet de allerbeste combinatie zijn? Gebruik je een waterontharder, dan heb je minder wasmiddel nodig voor dezelfde was. Minder wasmiddel, betekent minder product en belasting van het milieu. Bovendien zijn de chemische dampen die vrijkomen bij productie belastend voor het milieu.

Én dat is nog niet alles. Zacht water heeft hetzelfde effect als een wasverzachter. Wie de was draait met ontkalkt water, zal gelijk merken dat de was een stuk zachter uit de was komt dan voorheen. Zelfs zo zacht, dat je bijna geen wasverzachter meer hoeft te gebruiken. Ook weer een extra reden waarom een waterontharder milieu-ontlastend is!


Is een waterontharder goed voor het milieu?

Veel Nederlanders kopen flesjes water, omdat zij dit bijvoorbeeld lekkerder of beter vinden. Met een waterontharder is dit niet nodig, want het water uit de kraan zal net zo of misschien nog wel lekkerder smaken dan uit een fles.

Je hoeft hiervoor alleen de investering te doen op onze duurzame waterontharder die circa 20-30 jaar meegaat en je bespaart een hoop geld op het kopen van plastic flessen.


Stoot een waterontharder dan geen afvalstoffen uit?

Een waterontharder loost een kleine hoeveelheid zout in riolen, maar zout is een afbreekbaar product en daarmee niet zeer schadelijk voor het milieu.


Waarom een Z8-Waterontharder?

Met meer dan 25 jaar ervaring in de techniek van waterontharding is Z8-water een zeer ervaren speler op de markt van professionele waterontharders voor particulier en zakelijk gebruik.

Eén van onze oprichters heeft zijn kennis en ervaring opgedaan in het realiseren van hoge kwaliteit drinkwater aan boord van schepen en luxe jachten. Eenmaal terug aan wal heeft hij duizenden waterontharders geïnstalleerd.

Vandaag de dag houdt hij zich bezig met het opleiden van onze gespecialiseerde monteurs, het aansturen van de servicedesk en het steeds verder verfijnen van het installatie traject.

Wij staan voor een totaalpakket, zonder zorgen voor de scherpste prijs, op basis van de opgedane ervaring en kennis in de laatste 25 jaar!

Al onze ervaring, kennis en kunde hebben we verwerkt in een transparante en eenvoudige oplossing voor iedereen, onze Z8-Water Webshop!

🚿 Eenvoudige en complete oplossingen voor zacht water 👍🏻 Onderhoud zonder verdere verplichtingen ✅ Aantrekkelijke all-in deals

107 weergaven
bottom of page