top of page

Ontkalken leidingwater, hoe doe je dat?

1 feb. 2024

Kalkaanslag is een veelvoorkomend probleem dat niet alleen de prestaties van huishoudelijke apparaten kan beïnvloeden, maar ook de smaak en kwaliteit van ons drinkwater kan verminderen. Klaar om afscheid te nemen van die vervelende kalkaanslag en te genieten van zachter water? We leggen u graag uit Hoet het ontkalken van leidingwater precies werkt en wat daarvoor nodig is!

Hoe herken je kalkaanslag?


Kalk is een veelvoorkomend probleem in leidingwater, vooral in gebieden met hard water. Als je op deze pagina terecht bent gekomen, heb je er waarschijnlijk ook last van. Als je ooit witte, harde afzettingen op je kranen, douchekoppen of huishoudelijke apparaten hebt opgemerkt, dan heb je waarschijnlijk te maken met kalkaanslag.


Naast het veroorzaken van verstoppingen en verminderde efficiëntie van apparaten, kan kalk ook de smaak en geur van je water beïnvloeden. Door je leidingwater te ontkalken, verwijder je deze ongewenste mineralen en geniet je van zachter water.


Benieuwd hoe kalkaanslag vormt en wat kalk nou werkelijk is? Lees hier meer over het onderwerp: “Wat is kalk?”


Maar, hoe ontkalk je het leidingwater zodat je geen last meer hebt van kalkaanslag?


Gelukkig zijn er verschillende methoden beschikbaar om kalkaanslag te verminderen en te voorkomen. Een van de meest effectieve oplossingen is het installeren van een waterontharder. Deze apparaten werken door calcium- en magnesiumionen uit het water te verwijderen en te vervangen door natriumionen waardoor kalkaanslag wordt voorkomen.


Benieuwd naar wat een waterontharder precies is? Lees hier meer over het onderwerp: “Wat is een waterontharder?”


Daarnaast zijn er ook andere opties beschikbaar, zoals het gebruik van waterfilters of ontkalkingsmiddelen. Deze oplossingen zijn daarentegen niet permanent maar verminderen de huidige kalkaanslag. Wanneer je ervoor kiest bijvoorbeeld geen ontkalkingsmiddel meer te kopen, vormt de kalkaanslag zich simpelweg gewoon weer. Een pleister op een open wond.


Echter, het kiezen van de juiste methode hangt af van verschillende factoren, waaronder de hardheid van je water, je budget en persoonlijke voorkeuren. Het belangrijkste is om een oplossing te vinden die past bij jouw behoeften en die ervoor zorgt dat je huis vrij blijft van die vervelende kalkaanslag.


Water uit de leiding ontkalken


Ontkalken van leidingwater is iets wat de laatste tijd steeds vaker voorkomt en populariteit wint. Heel gek is dat niet! Bijvoorbeeld in nieuwbouwwoningen, de nieuwe keuken, sanitair en badkamer blijven allemaal kalkvrij. Maar, niet alleen in nieuwbouwwoningen is het water uit de leiding ontkalken populair. Ook in bestaande woningen is dit natuurlijk een optie.


Houd er alleen rekening mee, dat bestaande kalkaanslag welke zich in de loop der tientallen jaren heeft gevormd nooit in z’n geheel zal doen oplossen. Nieuwe kalkaanslag vormt alleen niet meer!


Zet de eerste stap naar het ontkalken van leidingwater met een waterontkalker.


Bij Z8-Water hebben we verschillende modellen waterontharders, zodat we voor iedere woonsituatie een geschikte waterontharder kunnen aanbieden.


Dit is onder andere afhankelijk van uw waterverbruik, het aantal personen in huis, de doorstroomcapaciteit die past bij uw woonsituatie en de locatie waar de waterontharder geplaatst wordt. Zo koopt u altijd de geschikt waterontharder.


Met een waterontharder ontkalk je het leidingwater volledig en vormt nieuwe kalkaanslag zich niet meer!

Combi

Z8-premium_variant_render_front_4K_png1900 (2).png

De basis waterontharder zonder behuizing. Twee losse units.

v.a €1.399,-

Elektrische waterontharder

Vakantiemodus

1800 L doorstroomcapaciteit

BASIS

Premium

Luxe uitstraling door de behuizing, hierdoor ook nog eens fluisterstil. Compact qua formaat.

€1.649,-

Elektrische waterontharder

Fluisterstil

Vakantiemodus

2200 L doorstroomcapaciteit

POPULAIRST

Kinetico

Geschikt voor alle woon- en gezinssituaties. Uitgerust met de laatste en modernste technologie.

€2.299,-

Mechanische waterontharder

Meest efficiënte water- en zoutverbruik

24/7 zacht water

2460 L doorstroomcapaciteit

ONZE FAVORIET

Interesse in een waterontharder?

Al meer dan 25 jaar maken we mensen blij met zacht water. Deze jarenlange ervaring met het installeren van professionele waterontharders bij mensen thuis, maakt dat wij één van de meest ervaren spelers zijn op de huidige markt.

bottom of page