top of page

Hoe moet ik een Senseo ontkalken?

8 jan. 2024

Ontkalken is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van je Senseo koffiezetapparaat. Of je nu een Senseo Switch, Senseo Select, of een ander Philips-model hebt - het ontkalken van je koffiemachine garandeert je van een perfect kopje koffie. De smaak blijft namelijk precies zoals het bedoeld is en je apparaat gaat langer mee. Er zijn verschillende manieren om je Senseo te ontkalken. In dit artikel nemen we alle varianten van het ontkalken met je door.

Waarom je Senseo ontkalken

In leidingwater zit kalk. De hoeveelheid kalk varieert per woonplaats en waterleverancier. Ben je benieuwd naar de hardheid van het water bij jou thuis? Dan hebben wij een mooie waterhardheid test voor je. Hoe harder het leidingwater bij jou thuis, hoe sneller al je elektrische apparaten, dus ook je Senseo, te maken krijgen met kalkaanslag. Wanneer kalk ophoopt resulteert dat in minder efficiënte verwarming van het water en uiteindelijk ook een verminderde kwaliteit en smaak van je bakje koffie. Regelmatig ontkalken is dus belangrijk om deze aanslag te voorkomen. Zo blijft je apparaat efficiënter en blijft de koffiesmaak puur. 


Oma’s Tip: Senseo ontkalken met azijn 

Eén van de meest gebruikte methodes blijft toch wel het ontkalken met azijn. Het is goedkoop, relatief eenvoudig en boekt altijd het gewenste resultaat. Toch moet je er een klein beetje voorzichtig mee zijn. Als je net iets te veel uitschiet, is de kans groot dat de nasmaak van azijn voor een langere periode aanwezig blijft in je machine. Probeer deze manier van ontkalken dus uit met mate. 


Hoe ontkalk ik mijn Philips Senseo? 

Per Philips Senseo koffieapparaat verschilt de manier van ontkalken. Of je nu een Senseo Switch, Senseo Select of een andere Philips-model hebt, controleer altijd de gebruiksaanwijzing van jouw koffiemachine. 


Gebruikshandleiding Phlips Senseo


Onderhoud en Reiniging


Naast ontkalken is het regelmatig reinigen van je Senseo cruciaal. Dit omvat het schoonmaken van de padhouder, koffietuit en het waterreservoir.


Kies voor een langetermijnoplossing, kies voor een Z8-Water waterontharder

Een waterontharder biedt een proactieve oplossing voor kalkproblemen. Door kalk uit het leidingwater te verwijderen voordat het je Senseo bereikt, verminder je de frequentie van ontkalken aanzienlijk. Dit betekent minder onderhoud, een langere levensduur van je Senseo, en consistent smaakvolle koffie.


Conclusie

Het regelmatig en correct ontkalken van je Senseo is de sleutel tot het behoud van de kwaliteit van je koffie en de levensduur van je apparaat. Of je nu kiest voor traditionele methoden of een langetermijnoplossing zoals een waterontharder, zorgvuldig onderhoud zorgt voor een blijvend genot van je koffie.


Voor een duurzamere oplossing kan het installeren van een waterontharder aanzienlijke voordelen bieden. Een waterontharder verwijdert kalk uit het leidingwater, wat de frequentie van het ontkalken van je Senseo aanzienlijk vermindert. Dit bespaart niet alleen tijd en moeite op lange termijn, maar draagt ook bij aan een langere levensduur van je apparaat. Met een waterontharder verminder je de kans op kalkaanslag, waardoor je Senseo altijd efficiënt en storingsvrij blijft werken, én je koffie blijft smaken zoals het hoort.


Combi

Z8-premium_variant_render_front_4K_png1900 (2).png

De basis waterontharder zonder behuizing. Twee losse units.

v.a €1.399,-

Elektrische waterontharder

Vakantiemodus

1800 L doorstroomcapaciteit

BASIS

Premium

Luxe uitstraling door de behuizing, hierdoor ook nog eens fluisterstil. Compact qua formaat.

€1.649,-

Elektrische waterontharder

Fluisterstil

Vakantiemodus

2200 L doorstroomcapaciteit

POPULAIRST

Kinetico

Geschikt voor alle woon- en gezinssituaties. Uitgerust met de laatste en modernste technologie.

€2.299,-

Mechanische waterontharder

Meest efficiënte water- en zoutverbruik

24/7 zacht water

2460 L doorstroomcapaciteit

ONZE FAVORIET

Interesse in een waterontharder?

Al meer dan 25 jaar maken we mensen blij met zacht water. Deze jarenlange ervaring met het installeren van professionele waterontharders bij mensen thuis, maakt dat wij één van de meest ervaren spelers zijn op de huidige markt.

bottom of page