top of page

Wat kost een waterontharder?

Z8 Embodiment_condensation _closeup0060 (2) (1) (1).png

De aanschaf van een waterontharder is een goede investering. Maar wat kost een waterontharder eigenlijk? Bij ons is alles transparant. Zo ook de prijs. Op deze pagina vertellen we je alles over onze prijzen. en welke verschillende type waterontharders er op de markt zijn.

Type waterontharder

Voordat we dieper ingaan op waterontharders, leggen we je eerst uit wat hard water eigenlijk is. Hard water bevat hogere concentraties opgeloste mineralen, voornamelijk calcium en magnesium, dan zacht water. Deze mineralen komen van nature voor in water en worden meestal opgenomen tijdens het doorlopen van kalksteen en andere ondergrondse gesteenten.

Grootte en capaciteit

Een waterontharder moet precies op jouw wensen en behoeften aansluiten. Jouw wensen en behoeften zijn terug te herleiden aan de hand van jouw specifieke woonsituatie. Om tot de beste waterontharder voor jouw specifieke situatie te komen, kijken we naar jouw huidig waterverbruik, het aantal personen in huis en het type woning.

Op basis van deze gegevens maken we de keuze tussen een mechanische of elektrische waterontharder. En kijken we welk hoeveelheid hars nodig is.
Een hogere harsinhoud betekent niet altijd dat dit beter is. Er is namelijk meer zout nodig bij een hogere harsinhoud. Een te lage harsinhoud is ook niet gewenst, want dan zal de waterontharder zichzelf vaker moeten schoonspoelen.

 

Op basis van het aantal personen gebruiken wij dit sommetje:
1-2 personen: 8 liter
3-4 personen : 10 liter
5-6 personen: 14 Liter

 

Zodra wij alle gegevens van je weten, adviseren we de beste waterontharder voor jou.

Interesse in een waterontharder?

Al meer dan 25 jaar maken we mensen blij met zacht water. Deze jarenlange ervaring met het installeren van professionele waterontharders bij mensen thuis, maakt dat wij één van de meest ervaren spelers zijn op de huidige markt.

Basisprijs van onze waterontharders

De kosten van onze waterontharders variëren tussen €1.399,- en €2.299,-. Belangrijk om te weten: al onze genoemde prijzen zijn inclusief bezorging en montage. Daarnaast hebben de waterontharders van Z8-Water nóg een voordeel: ze hebben geen onderhoudskosten! De prijs van de waterontharder is gebaseerd op het type waterontharder, de grootte en de capaciteit (zoals hierboven beschreven). 

Installatie- en onderhoudskosten

Hier kunnen we heel kort over zijn: bij ons heb je geen installatie- en onderhoudskosten! Bij Z8-Water weten we dat wat we verkopen, dat het goed is. Al onze waterontharders hebben standaard 15 jaar all-in garantie. Mocht er toch een keer iets aan de hand zijn, dan komen wij gewoon bij je langs om het op te lossen (zonder extra kosten).

Regeneratiezout bijvullen: kosten op lange termijn

Bij de aanschaf van een Z8-Water waterontharder krijg je standaard twee zakken regeneratiezout (25 kg per zak) meegeleverd. Afhankelijk van het waterverbruik moet je het regeneratiezout aanvullen. Hieronder een aantal situaties uitgelegd:

 

Verbruik regeneratiezout van een waterontharder.png

Conclusie

De kosten van een waterontharder variëren op basis van type waterontharder, de grootte en de capaciteit. Het mooie van Z8-Water waterontharders is dat er geen montage- en onderhoudskosten bij komen. Wel krijg je 15 jaar all-in garantie! Aan de hand van het waterverbruik en type huishouden, moet het regeneratiezout worden aangevuld. Dit zijn standaard kosten die je op lange termijn kunt verwachten. De kosten hiervoor liggen gemiddeld tussen de €33,- tot €82,50,- p/j.

bottom of page