top of page

Een waterontharder plaatsen, waar moet dat?
De waterontharder wordt altijd geplaatst naast de watermeter. Dit kan bijvoorbeeld in de bijkeuken, meterkast, garage of de kruipruimte zijn. Dit is voor elk huishouden anders. Belangrijk is wel om de bereikbaarheid van de waterontharder in acht te nemen. Het zout moet namelijk eenvoudig bij te vullen zijn.


Plaatsingsmogelijkheden van een waterontharder

Een waterontharder wordt geplaatst naast de watermeter. Dit verschilt per huishouden waar dit kan zijn. Zorg ervoor dat je dit alvorens installatie met onze monteur hebt besproken.

Op welke plaats is het allemaal mogelijk om een waterontharder te laten plaatsen? Dat vertellen we je graag!


Waterontharder in de meterkast

De meterkast is een prima plek om een waterontharder te installeren. Vaak wordt de meterkast gebruikt voor allerhande zaken en dient ook als extra bergingsruimte.

Meestal zijn de meeste meterkasten niet al te groot, dus niet elke waterontharder past in een meterkast. Meet dus alvorens de meterkast goed op én laat dit weten aan onze monteur!


Een waterontharder in de garage

Vaak worden waterontharders ook in de garage geplaatst. De waterontharder is daardoor volledig uit het zicht. Ook vinden veel mensen dit een fijne plek, omdat je wat extra berging- en opslagruimte houdt in de garage.

Hoewel een waterontharder prima in de garage kan worden geplaatst, is het vaak niet de meest eenvoudige optie. Vaak moet er leidingwerk moet aangepast. Zeker wanneer het water op een ander punt binnenkomt en vanaf de watermeter nog moet worden omgeleid naar de garage en weer terug.


Installatie in de bijkeuken

Heeft u het geluk dat u een bijkeuken heeft? Wat ons betreft is dat ook een perfecte plaats voor het installeren van de waterontharder. Ook hierbij dient u natuurlijk rekening te houden met het leidingwerk.


Een waterontharder in de kruipruimte

Ook in een kruipruimte zou het geen enkel probleem moeten zijn om een waterontharder te plaatsen. In vrijwel alle gevallen is het mogelijk om de afvoerslang van de waterontharder in een aanpalende of bovenliggende ruimte aan te sluiten.

Heb je nog vragen over de installatie van onze waterontharders? Neem dan contact met ons op.

256 weergaven
bottom of page