top of page

Ik heb stadswater, heb ik een waterontharder nodig?

Stadswater hoeft niet te worden gefilterd of gezuiverd, omdat het wordt behandeld door een gemeentelijke waterzuiveringsinstallatie. Toch? Heb ik dan alsnog een waterontharder nodig of niet? In dit artikel, geven we graag antwoord op die vraag.De behandeling van stadswater

De gemeentelijke waterzuiveringsinstallaties moeten ervoor zorgen dat het stadswater dat zij distribueren voldoet aan bepaalde normen voor gezondheid en veiligheid van de mens.

Er zijn daarentegen geen eisen voor het verwijderen van elementen die een nadelig effect kunnen hebben op bijvoorbeeld het gebruik van huishoudelijke apparaten. Ons drinkwater is gezond en veilig, maar heb je ook wel eens nagedacht over het effect van stadswater op bijvoorbeeld je wasmachine of koffiezetapparaat?


Toegevoegde chloor in stadswater

Een klacht die we vaak te horen krijgen over stadswater, is dat het smaakt naar 'zwembadwater'. Dit komt omdat er tijdens de gemeentelijke behandeling verschillende hoeveelheden chloor aan het water worden toegevoegd.

Dit wordt gedaan voor de veiligheid. Water wordt met behulp van chloor vrijgehouden van bacteriën. Maar zodra het behandelde stadswater de huishoudens bereikt, is het chloor eigenlijk niet meer nodig. Het chloor blijft daarentegen wel achter in het water, wat kan leiden tot problemen zoals bleekgeur en -smaak in het water, en een uitdrogend effect op de huid. Het wordt dus niet meer gefilterd. Dat water met chloor, is het water wat jij drinkt of gebruikt voor het zetten van thee.


Een waterontharder biedt uitkomst

Ik heb stadswater, heb ik een waterontharder nodig? Ja! Een waterontharder zuivert het water. We schreven al eerder een artikel over de voordelen van een waterontharder, maar we sommen graag nog een paar voordelen voor je op!

  1. Zeg gedag tegen kalkaanslag;

  2. Een langere levensduur van al je huishoudelijke apparaten;

  3. Zacht water is beter voor de huid;

  4. Je hebt geen, tot nauwelijks meer een wasverzachter nodig;

  5. Ervaar het gevoel van water als nooit tevoren.

Stadswater is schoon en veilig, maar vrij van chloor, calcium en magnesium. Bekijk daarom ook eens onze waterontharders!

19 weergaven
bottom of page