top of page

Kalk in water voorkomen?Iedere huiseigenaar zonder waterontharder heeft er waarschijnlijk wel eens mee te maken gehad, kalkaanslag. De hardnekkige vlekken op de kraan, douche of het koffieapparaat krijg je met de grootste moeite zelfs amper weg. Maar, hoe kan je kalk in water voorkomen? Dat leggen we je graag uit!

Hard water, wat is dat?

Het kan zijn dat je in een gemeente woont waar je last hebt van hard water. Wat kun je dan het beste doen?

Hard water is water dat veel kalk (calcium en magnesium) bevat. In Nederland wordt verreweg het meeste drinkwater uit de bodem gewonnen. In de Nederlandse bodem zitten diverse kalklagen


Hoe voorkom je kalk in water?

Kalk in water is simpel te voorkomen met de installatie van de juiste apparatuur, zoals een waterontharder. Andere dingen, zoals een magneet of het koken van water, blijken in de praktijk namelijk nooit te werken.

Er is geen aantoonbaar bewijs voor de werking van een waterontharder magneet tegen kalkaanslag.

De werking van magnetische waterontharders is onbewezen en niet wetenschappelijk onderbouwd.

Veel mensen willen af van kalkaanslag en de verleiding van een goedkope magneet ontharder is dan aantrekkelijk. Een magneet haalt het kalk niet uit het water, maar 'duwt' als het ware het kalk los van het water. Het blijft daarentegen wel in het water én dus ook in je leidingen of huishoudapparatuur.

Je voorkomt kalk in water met behulp van een professionele waterontharder.


Een waterontharder van Z8-Water

Met meer dan 25 jaar ervaring in de techniek van waterontharding is Z8-water een zeer ervaren speler op de markt van professionele waterontharders voor particulier en zakelijk gebruik.

Eén van onze oprichters heeft zijn kennis en ervaring opgedaan in het realiseren van hoge kwaliteit drinkwater aan boord van schepen en luxe jachten. Eenmaal terug aan wal heeft hij duizenden waterontharders geïnstalleerd. Intussen is het bedrijf uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende en klantvriendelijkste aanbieder van waterontharders in Nederland.

Z8-Waterontharders staat voor een totaalpakket, zonder zorgen voor de scherpste prijs, op basis van de opgedane ervaring en kennis in de laatste 25 jaar! Bekijk hier ons complete aanbod waterontharders.

62 weergaven
bottom of page