top of page

Waterontharder fiscaal aftrekbaar

Bijgewerkt op: 17 mei 2023

Hard water is een veelvoorkomend probleem bij huizenbezitters in grote delen van Nederland. Dit merkt u bijvoorbeeld direct, aan de kalkaanslag rondom de douchekop, de kortere levensduur van uw huishoudelijke apparaten óf aan de kalkvlekken in uw badkamer.

Steeds meer mensen gaan kalkaanslag vandaag de dag dan ook te lijft met behulp van een waterontharder.

Niet alleen particulieren of consumenten hebben baat bij zo'n ontkalkend apparaat. Ook bedrijven maken er gebruik van. Wist u bijvoorbeeld dat bijna ieder restaurant of koffietentje een waterontharder heeft staan? Én dat is niet voor niets! Een waterontharder is een prijzige investering, maar verdient zichzelf in de loop der jaren snel weer terug. Wij leggen u graag uit hoe en waarom!

Sla als ondernemer een klinkende munt uit een waterontharder

Heeft u een bedrijf? Dan zal u zeker baat hebben bij een waterontharder. Zo zult u dit op den duur bijvoorbeeld merken aan de lagere bedrijfskosten.

Allereerst heeft u minder kosten aan het onderhoud van machines of apparaten, doordat er minder kalk komt te zitten op of rondom de verwarmingselementen van apparaten of leidingen.

Zo kunt u als ondernemer of zelfstandige uw kostbare tijd inzetten voor zaken welke er echt toe doen.

Maar, er is natuurlijk nog veel meer waar u als zaakvoerder voordeel uit kan halen. Als ondernemer heb je extra voordelen en baat bij een waterontharder.

Terugvorderen van BTW over een waterontharder

Wie de totaalprijs van offertes en/of aanbiedingen van waterontharder met elkaar vergelijkt, zal ongetwijfeld direct opmerken dat een fors deel bestaat uit belasting toegevoegde waarde, ook wel de BTW.

Schaft u als ondernemer een waterontharder aan ten behoeve van uw zaak of bedrijf en gebruikt u deze ook ten behoeve hiervan? Bijvoorbeeld als restauranthouder, welke zijn/haar machines een langere levensduur wilt geven óf als boer welke zijn/haar groente met kalkvrij water wilt besproeien? Dan kunt u de BTW terugvorderen bij de Belastingdienst.

Op die manier heb je direct een deel van de investering terug gekregen. De BTW van aangekochte zaken mag je immers altijd verrekenen met de BTW die u moet betalen over geleverde diensten aan afnemers. Op deze manier heeft u het eerste deel van de waterontharder al direct terug!

Een waterontharder is een investering in uw bedrijf

Naast dat u als zaakwaarnemer dus het gedeelte BTW kunt terugvordering op uw belastingaangifte, zijn er als ondernemer nog meer voordelen van een waterontharder binnen uw firma. Een waterontharder is namelijk een investering in uw bedrijf.

Het gemak en plezier van een waterontharder is direct merkbaar in uw onderneming. Niet alleen voor u, maar ook voor uw gasten, klanten en/of medewerkers. Waarom?

Een waterontharder verdient zichzelf terug

Een waterontharder is een investering, welke zichzelf terug zal verdienen. Niet alleen in geld, maar ook merkbaar in bijvoorbeeld gebruik.

Als ondernemer is tijd uw meest kostbare bezit. Met behulp van een waterontharder kunt u uw tijd inzetten voor zaken welke er echt toe doen. Een waterontharder bespaart u de tijd welke u normaal kwijt bent aan het boenen, schoonmaken en schrobben van bijvoorbeeld sanitaire voorzieningen, koffiezetapparaten of de kantines.

Maar ook het onderhoud aan uw apparaten als wasmachines en dergelijke mogen we natuurlijk niet vergeten. Dit zal aanzienlijk verminderen. Het verwijderen van kalk aan machines, witgoed of andere apparatuur is tijdsintensief en brengt vaak ook kosten met zich mee. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een monteur. Vaak is kalkopstopping het probleem.

Hoe snel verdient een waterontharder zich terug

Er is helaas geen tijdsperiode te noemen waarop een ontkalker zichzelf zal terugverdienen. Dit heeft namelijk te maken met een tweetal factoren.

Allereerst uw waterverbruik. Hoe meer water, hoe meer kalkaanslag, hoe meer onderhoud en slijtage van uw apparaten etc.. Een waterontharder biedt uitkomst en zal zichzelf eerder bewijzen en daarmee terugverdienen.

Tot slot is het belangrijk om het onderhoud van een waterontharder in oogschouw mee te nemen.

Over het algemeen verdient een waterontharder zichzelf terug in 5 jaar. Daarna is het dus puur voordeel wat u er maandelijks uithaalt.


255 weergaven
bottom of page