top of page

Waterontharder voor nieuwbouw

Zodra je een huis hebt gekocht, moet je heel veel keuzes maken. Waar komen extra stopcontacten, kies je voor een dakkapel of ga je toch voor een aanbouw? Én kies je voor een waterontharder, of niet? Allemaal beslissingen waar je een weloverwogen keuze in moet maken als eigenaar van een nieuwbouwwoning.
Waterontharder nieuwbouw

Kiezen voor een waterontharder, direct na oplevering van je nieuwe woning is de beste keuze! Wij leggen je graag uit waarom.

De laatste jaren is de populariteit van waterontharders enorm toegenomen. Én dat is niet heel vreemd.

Water bevat van nature kalk. Én dit zie je vaak terug in het gebruik van bijvoorbeeld de douche, kraan of koffiemachine. Er ontstaat kalkaanslag. Een van de grootste voordelen van een waterontharder, is dat het kalkaanslag voorkomt. Het water wordt ‘zacht’, doordat kalk uit het water wordt gehaald.

Als je recentelijk een huis hebt gekocht, dan is het als eigenaar van een nieuwbouwwoning een verstandige keuze om direct te kiezen voor een waterontharder. Zo voorkom je vanaf de eerste dag kalkaanslag op de tegels in de badkamer, kraan óf in de net gelegde leidingen van je nieuwe huis.


Waarom een waterontharder in nieuwbouw?

Een waterontharder in nieuwbouwhuizen zorgt voor een goede en frisse start. Je gloednieuwe huis blijft blinkend schoon en nog belangrijker, kalkvrij!

Kalk uit leidingwater zorgt voor aanslag en kalkvlekken op je tegels, doucheschermen en apparatuur. Een waterontharder in nieuwbouw is dus helemaal geen vreemde keuze.


Wanneer kiezen voor een waterontharder?

Veel nieuwbouwwoningen zijn allemaal voorzien van warmtepompen, boilers en regendouches. Al deze apparatuur heeft direct al last van kalkaanslag

Om deze apparatuur goed en mooi te houden en de levensduur van de apparatuur te verlengen is dus mogelijk een verstandige keuze om een waterontharder direct te laten installeren in je nieuwbouw huis of woning.


Wanneer kiezen voor een waterontharder?

Veel nieuwbouwwoningen zijn allemaal voorzien van warmtepompen, boilers en regendouches. Al deze apparatuur heeft direct al last van kalkaanslag

Om deze apparatuur goed en mooi te houden en de levensduur van de apparatuur te verlengen is dus mogelijk een verstandige keuze om een waterontharder direct te laten installeren in je nieuwbouw huis of woning.


Kan ik een waterontharder financieren vanuit mijn bouwdepot?

Indien je ervoor kiest een waterontharder mee te nemen in de bouwplannen van je nieuwbouwhuis, is het een raadzaam idee om hier in de totaalbegroting van de verbouwing rekening mee te houden. Op deze manier kun je de waterontharder ook financieren vanuit het bouwdepot.

Allicht biedt je hypotheekverstrekker ook de mogelijkheid om energiebesparende initiatieven, zoals een waterontharder, mee te financieren in de hypotheek. Hypotheekverstrekkers stimuleren vaak ideeën, welke bijdragen aan duurzaamheid.

Kortom, informeer naar de mogelijkheden bij de projectaannemer en je hypotheekverstrekker. Wij denken graag met je mee. Mocht je graag advies of informatie willen over een waterontharder in je nieuwbouwwoning, kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.
Voordelen van een waterontharder in nieuwbouw

✅ Voorkom kalkaanslag in je nieuwe sanitair, keuken of apparatuur; ✅ Een langere levensduur van witgoed; ✅ Zacht water is beter voor de huid; ✅ Een beter milieu, begint bij een waterontharder; ✅ Je bespaar op je energierekening, wasmiddel en wasverzachter.


Waterontharder, wel of niet doen in nieuwbouw?

Als je overweegt om een waterontharder voor je nieuwbouw huis te kopen, heb je vast al een redenen daarvoor gezien. Sommige daarvan kan je duidelijk zien, bijvoorbeeld kalkaanslag. Andere redenen zijn misschien niet direct zichtbaar, maar ervaar je wel als je kiest voor een waterontharder, bijvoorbeeld zachter douchewater of een vollere smaak van koffie.

Twijfel je nog of heb je nog vragen over onze waterontharder? Geen probleem! Als enige aanbieder van waterontharders in Nederland, bieden wij je de mogelijkheid een vrijblijvend en gratis adviesgesprek in te plannen bij jou thuis.

🏠 Onze expert komt bij je thuis langs; ✅ Geheel vrijblijvend en kosteloos; 💧 Je weet precies waar je aan toe bent.

Interesse? Plan dan een gratis advies-aan-huis-gesprek in óf bekijk onze waterontharders in de webshop!

100 weergaven
bottom of page