top of page

Stoomoven ontkalken

13 nov. 2023

Je stoomoven is jouw partner in crime voor gezonde en smaakvolle maaltijden. Maar om deze bondgenoot in topvorm te houden, is ontkalken essentieel. Het ontkalken van je stoomoven draagt niet alleen bij aan een langere levensduur van het apparaat, maar het helpt je ook energie te besparen. Een stoomoven zonder kalk werkt efficiënter, omdat de verwarmingselementen beter hun werk kunnen doen zonder de isolerende laag van kalk.

Waarom moet je een stoomoven ontkalken?

Kalkaanslag komt van hard water en kan leiden tot verstoppingen en een minder efficiënte stoomoven. Door regelmatig te ontkalken, voorkom je deze problemen en zorg je ervoor dat jouw stoomoven langer meegaat en beter presteert.


Atag stoomoven ontkalken

Jouw Atag stoomoven staat bekend om zijn duurzaamheid en hoogwaardige kookprestaties. Om deze reputatie eer aan te doen, is het cruciaal om het specifieke stappenplan van Atag te volgen voor het ontkalken. Of je nu gebruikmaakt van het automatische ontkalkingsprogramma of handmatig ontkalker toevoegt, zorgvuldig onderhoud garandeert dat jouw oven zijn superieure stoomverdeling behoudt, wat essentieel is voor gelijkmatig gegaarde en smaakvolle gerechten. Door regelmatig te ontkalken, zorg je ervoor dat elke functie van jouw Atag stoomoven blijft presteren op het niveau dat je verwacht.


Miele stoomoven ontkalken

Veel Miele modellen zijn uitgerust met een geavanceerd automatisch ontkalkingsprogramma dat jou het giswerk en de moeite van handmatig ontkalken bespaart. Mocht je toch zelf aan de slag moeten, dan staan Miele's duidelijke instructies garant voor een veilige en grondige ontkalking. Door je stoomoven kalkvrij te houden, bescherm je de delicate stoomtechnologie die zorgt voor de perfecte textuur en vochtigheid van je gerechten. Bovendien helpt ontkalken om smaakoverdracht te voorkomen, waardoor elk gerecht de pure smaken behoudt zoals bedoeld door de chef. Met een goed onderhouden Miele stoomoven blijft elke maaltijd een verfijnde eetervaring.


AEG stoomoven ontkalken

Ook jouw AEG stoomoven heeft regelmatig een ontkalkingsbeurt nodig. Volg de aanwijzingen van AEG voor het toevoegen van het ontkalkingsmiddel en het uitvoeren van het juiste programma om je stoomoven optimaal te houden. Ontkalken van je AEG stoomoven zorgt ervoor dat je apparaat efficiënt blijft werken, energie bespaart en de levensduur verlengt. Regelmatig ontkalken houdt de warmte-elementen schoon, waardoor je gerechten gelijkmatig gegaard worden en je keukenapparatuur langer meegaat. Kortom, het is een eenvoudige stap met groot effect voor de beste kookresultaten en een duurzame keuken.


Preventief ontkalken met een waterontharder

Een waterontharder thuis kan de frequentie van het ontkalken drastisch verminderen. Deze apparaten halen de mineralen die kalk veroorzaken uit het water, wat de levensduur van je stoomoven ten goede komt. Een waterontharder wordt direct aangesloten op je waterleiding en pakt het kalkprobleem bij de wortel aan. Het resultaat? Zacht water stroomt door je leidingen en naar je stoomoven, wat de frequentie van ontkalken aanzienlijk vermindert.


Wat doet kalk met je stoomoven?

Kalk kan de interne mechanismen van je stoomoven aantasten, zoals de verwarmingselementen en sproeiers, waardoor de efficiëntie afneemt en je uiteindelijk met dure reparaties zit.


Maak kennis met de waterontharders van Z8-Water

Z8-Water heeft een assortiment waterontharders die kalkvorming tegengaan:

Basis (elektrisch): Een eenvoudige, effectieve waterontharder zonder behuizing.

Premium (elektrisch): Luxe uitstraling, stil en compact.

Kinetico (mechanisch): Geschikt voor elke situatie, voorzien van de nieuwste technologie.


Langere levensduur van jouw stoomoven? Vraag een waterontharder aan!

Wil je langer genieten van je stoomoven? Met Z8-Water krijg je helder en zacht water tegen een all-in prijs, inclusief topservice. Dien je aanvraag in en wij komen graag langs voor een gratis en geheel vrijblijvend huisbezoek.

Combi

Z8-premium_variant_render_front_4K_png1900 (2).png

De basis waterontharder zonder behuizing. Twee losse units.

v.a €1.399,-

Elektrische waterontharder

Vakantiemodus

1800 L doorstroomcapaciteit

BASIS

Premium

Luxe uitstraling door de behuizing, hierdoor ook nog eens fluisterstil. Compact qua formaat.

€1.649,-

Elektrische waterontharder

Fluisterstil

Vakantiemodus

2200 L doorstroomcapaciteit

POPULAIRST

Kinetico

Geschikt voor alle woon- en gezinssituaties. Uitgerust met de laatste en modernste technologie.

€2.299,-

Mechanische waterontharder

Meest efficiënte water- en zoutverbruik

24/7 zacht water

2460 L doorstroomcapaciteit

ONZE FAVORIET

Interesse in een waterontharder?

Al meer dan 25 jaar maken we mensen blij met zacht water. Deze jarenlange ervaring met het installeren van professionele waterontharders bij mensen thuis, maakt dat wij één van de meest ervaren spelers zijn op de huidige markt.

bottom of page