top of page

Waterontharder kopen in Rotterdam?

Waterhardheid is een belangrijk aspect van de waterkwaliteit in Rotterdam, en het kan van invloed zijn op zowel uw dagelijks leven als op huishoudelijke apparaten. Als u overweegt om een waterontharder te kopen in Rotterdam, dan is het essentieel om te begrijpen wat waterhardheid is wat de waterhardheid is in Rotterdam.

Wat is waterhardheid

Waterhardheid verwijst naar de concentratie van calcium- en magnesiumionen in uw kraanwater. Rotterdam ontvangt water uit verschillende bronnen, en de waterhardheid kan variëren afhankelijk van waar u woont in de stad. Water met een hoge concentratie van deze mineralen wordt als 'hard' water beschouwd, terwijl water met een lage concentratie 'zacht' water is.

Wat is de waterhardheid in Rotterdam?

De waterhardheid in Rotterdam ligt rond de 8,5 dH, dit kan je lezen ook lezen op de website van Evides.

Met deze hardheid betekent dit dat je zeker last hebt van kalkaanslag in Rotterdam. Je kan dit merken aan je badkamer, waterkoker, vaatwasser of koffiezetapparaat wat verstopt raakt met kalk.

Interesse in een waterontharder?

Al meer dan 25 jaar maken we mensen blij met zacht water. Deze jarenlange ervaring met het installeren van professionele waterontharders bij mensen thuis, maakt dat wij één van de meest ervaren spelers zijn op de huidige markt.

Hoeveel kalk stroomt er door mijn leiding in Rotterdam

Om het aantal kilo kalk wat er door je leidingen stroom in Rotterdam te berekenen gaan we uit van een gemiddeld waterverbruik van 160m3 op jaar basis. Dit betekent dat er per jaar 160x151,3 = 23,208 KG kalk uit het water komt. Dit komt dus terecht bij je douchekop, kranen, toilet, glazen, vaatwasser en wasmachine. Voorkom dit door het plaatsen van een waterontharder.

Waterontharder kopen in Rotterdam

Conclusie

Een waterontharder maakt hard water zacht. Dankzij de hars en zoutkorrels worden de calcium- en magnesiumionen uit het water verwijderd. Hierdoor stroomt er zacht water uit de kranen in heel je huis en heb je geen last meer van kalkaanslag. 

 

Wil jij ook zacht water uit jouw leidingwater? Maak dan vandaag nog geheel vrijblijvend en kosteloos een afspraak met één van onze professionele installateurs.

bottom of page