top of page

Grohe Red ontkalken

8 feb. 2024

Grohe Red ontkalken? Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt zodra je zo'n prachtige design-kraan aanschaft voor je keuken, maar waar je op den duur misschien toch tegenaanloopt.

Grohe red ontkalken?


In veel Nederlandse keukens is de kokenwaterkraan tegenwoordig een onmisbaar apparaat geworden. Het is natuurlijk ook een groots gemak en voordeel om direct kokend water te hebben. Het blancheren van groenten, het steriliseren van babyflessen, het koken van pasta, eieren, rijst en aardappelen, het ontvetten van pannen, en het zetten van thee en koffie - de toepassingen zijn talrijk. Eenmaal het grote gemak van een kokendwaterkraan ervaren, wil je niet meer terug!


Door het gebruiksgemak heeft de Grohe Red snel veel populariteit gewonnen. Het is dan ook geen verrassing dat deze kraan steeds vaker wordt gezien in huishoudens.


Een kokenwaterkraan is gevoelig voor kalkaanslag


Het wordt vaak vergeten dat een zogeheten instant boiling waterkraan gevoeliger is voor kalkaanslag dan andere keukenkranen. Net als bij een waterkoker is het noodzakelijk om de deze regelmatig te ontkalken om ervoor te zorgen dat zowel de kraan als de boiler optimaal blijven functioneren. Maar, hoe en waarom doe je dit?


Een Grohe Red heeft een boiler waarin voortdurend water wordt verwarmd, dat is ook de reden dat je direct kokend water uit de kraan kunt krijgen. Echter, doordat het water voortdurend wordt verwarmd resulteert dit zich in kalkafzetting op en rondom het verwarmingselement.


In tegenstelling tot een waterkoker, waar de kalk zichtbaar is en relatief eenvoudig te verwijderen en de kalkaanslag uit de waterkoker eenvoudig te verwijderen is, is het ontkalken van boiler van een directe kokendwater kraan een lastiger iets. Deze kalkafzetting heeft aanzienlijke gevolgen voor zowel de levensduur van de kraan als het energieverbruik ervan.


Kalkaanslag in Grohe kraan resulteert in energieverlies


Bij regelmatig gebruik van je Grohe kraan ondergaan de hardheidsmineralen in het water een transformatie van calcium naar calciumcarbonaat. Dit calciumcarbonaat is moeilijk oplosbaar in water en vormt een afzetting op het verwarmingselement van het binnenwerk.


De vorming van kalkaanslag gebeurt constant, waardoor geleidelijk een dikke laag ontstaat rondom de spiraal. Deze opbouw van hardheidsmineralen vormt kalkaanslag.


De warmtespiraal geeft minder efficiënt warmte af aan het water doordat er veel kalk rondom zit. Dit leidt tot een langere opwarmtijd van het water, wat uiteindelijk resulteert in een hoger energieverbruik.

Het energieverlies kan aanzienlijk zijn. En zeker in een tijd waarin we allemaal energiebewuster en energiezuiniger proberen te leven is dat onnodig verlies.


Ontkalken Grohe Red kraan


Is de waterdruk uit de kraan minder of zie je witte aanslag rondom de kraanmon? Dan is het verstandig om je Grohe Red zo snel mogelijk te ontkalken om een optimale werking te behouden.


Dit kunt je doen door het kraanzeefje, ook wel bekend als de perlator, te ontkalken. Hiervoor draait u eenvoudig de metalen huls aan het einde van de uitloop van de kraan los. Vervolgens kunt u het zeefje enkele uren laten weken in schoonmaakazijn. Spoel daarna alle resterende kalk van het zeefje af en draai het weer op zijn plaats. Hiermee is de Grohe-kraanmond ontkalkt, maar de boiler niet. Dit kan na verloop van tijd problemen veroorzaken, zoals een hoger stroomverbruik en een verminderde levensduur. Als gevolg hiervan kan de boiler in het slechtste geval moeten worden vervangen.


Zeg gedag tegen kalkaanslag, overal in huis!


Voorkom en elimineer kalk in uw Grohe Red met een waterontharder van Z8-Water. Onze waterontharders bieden 100% kalkvrij water in uw hele huis, waardoor u problemen met uw Grohe-kraan voorkomt en oplost.


De levensduur van uw apparaten wordt aanzienlijk verlengd en uw energieverbruik daalt door de verwijdering van bestaande kalkaanslag. Dit geldt natuurlijk voor al uw warmwaterapparaten. We staan klaar om bij u thuis langs te komen voor een vrijblijvend adviesgesprek.


Een van onze medewerkers zal de werking van onze waterontharders uitleggen en de effecten demonstreren. Maak snel een afspraak en wie weet geniet u binnenkort zorgeloos van uw Grohe Red kraan!


Meer weten over de Grohe Red kokendwaterkraan? Bezoek dan de webpagina van Grohe Red! Benieuwd hoe je een Quooker-kraan ontkalkt?

 

Combi

Z8-premium_variant_render_front_4K_png1900 (2).png

De basis waterontharder zonder behuizing. Twee losse units.

v.a €1.399,-

Elektrische waterontharder

Vakantiemodus

1800 L doorstroomcapaciteit

BASIS

Premium

Luxe uitstraling door de behuizing, hierdoor ook nog eens fluisterstil. Compact qua formaat.

€1.649,-

Elektrische waterontharder

Fluisterstil

Vakantiemodus

2200 L doorstroomcapaciteit

POPULAIRST

Kinetico

Geschikt voor alle woon- en gezinssituaties. Uitgerust met de laatste en modernste technologie.

€2.299,-

Mechanische waterontharder

Meest efficiënte water- en zoutverbruik

24/7 zacht water

2460 L doorstroomcapaciteit

ONZE FAVORIET

Interesse in een waterontharder?

Al meer dan 25 jaar maken we mensen blij met zacht water. Deze jarenlange ervaring met het installeren van professionele waterontharders bij mensen thuis, maakt dat wij één van de meest ervaren spelers zijn op de huidige markt.

bottom of page