top of page

Waterzuiveringssysteem

SLIM

Een waterzuiveringssysteem bij je thuis is essentiëler dan ooit tevoren. Wil je een waterzuiveringssysteem kopen?Kies voor een waterzuiveringsinstallatie, dan kiest u voor zekerheid!

Onze omgekeerde osmosefilter filtert jouw kraanwater onder andere op basis van bacteriën, virussen, microplastic, medicijnresten, PFAS, lood en micropolluenten.

 

Het design van onze waterzuiveringsinstallatie is zo ontworpen dat hij bijna geen ruimte inneemt. Wij leveren het waterzuiveraar inclusief een installatie video.

€995,-

Levering en prijzen inclusief:

  • Installatiepakket

  • Sendiment filter

  • Koolstoffilter

  • Membraan

  • 21 % BTW

_8102545.jpg
Onderzoeks rapport waterzuiveraar

Wat verwijdert onze waterzuiveraar?

De SLIM waterzuiveraar zorgt voor hoge kwaliteit drinkwater. Dankzij drie verschillende filters (sendimentfilter, carbonfilter en membraan) wordt 99,4% van de schadelijke stoffen gefilterd.

Onder andere PFAS, lood, medicijnresten, microplastic en zware metalen worden uit het leidingwater gehaald.

Dit laten wij regelmatig testen door zowel particulieren als officiële instanties, zoals TechnoLab en het SGS. Wij zijn trots op de resultaten en laten dit graag zien.

Hoe werkt een waterzuiveringssteem?

Een carbon- en sedimentfilter gecombineerd met een membraan verwijdert tot 99,6% van alle schadelijke stoffen uit het leidingwater.

 

Bij omgekeerde osmose wordt leidingwater omgezet naar hoge kwaliteit, gezuiverd water. De SLIM waterzuiveraar wordt meestal geplaatst in het gootsteenkastje in combinatie van een extra kraantje.

 

Onze installateur plaatst een extra smartkraan, waardoor u direct het gefilterde water uit de kraan tapt. Het intelligente led-display geeft vroegtijdig aan wanneer de filters aan vervanging toe zijn.

Zo bent u er altijd zeker van dat de kwaliteit van het water optimaal is.

2.jpg
1-3.jpg

Wat maakt de SLIM waterzuiveraar uniek?

De SLIM waterzuiveraar is dé oplossing voor wie hoge filtratiecapaciteit wil combineren met optimaal gebruiksgemak. Met een vermogen van 800 GPD (goed voor ongeveer 2,1 liter per minuut) beschik je altijd over vers gefilterd water – zónder wachttijd.

 

Het compacte ontwerp past in vrijwel elk gootsteenkastje en je kunt de SLIM waterzuiveraar zowel horizontaal als verticaal plaatsen, precies zoals het voor jou het handigst is.

 

De 5-staps filtratie verwijdert tot wel 99,6% van alle schadelijke stoffen, terwijl je via het geïntegreerde display in één oogopslag ziet hoe het staat met de TDS-waarde én de filtercapaciteit. Die TDS-waarde kun je zelf instellen, zodat je precies de gewenste mineraliteit in je water behoudt. 

 

Kortom: de SLIM waterzuiveraar biedt alles wat je zoekt in een waterzuiveringssysteem – krachtig, gebruiksvriendelijk en volledig afgestemd op jouw wensen.

Bekijk RealTime de
TDS waardes

Met het geïntegreerde display houd je real-time zicht op de TDS-waardes (Total Dissolved Solids) in je water, zowel vóór als na de filtratie. Zo zie je in één oogopslag hoe effectief je waterzuiveraar werkt en hoe zuiver jouw drinkwater werkelijk is.

 

Daarnaast registreert het systeem precies hoeveel water er in totaal gefilterd is én hoeveel capaciteit de drie verschillende filters nog hebben.

 

Je weet dus meteen wanneer het tijd is om een filter te vervangen, zodat je water altijd optimaal gezuiverd blijft. Of je nu een glaasje water inschenkt, kookt of schoonmaakt: met deze waterzuiveraar ben je verzekerd van vers, schoon en smaakvol water op elk moment van de dag.

_8102545.jpg
High Resolution 1.jpg

NTB

NTB

Filters voor een waterzuiveraar

De Slim waterzuiveraar beschikt over een 5 stages filtratie om ervoor te zorgen dat het gefilterde water tot 99,6% vrij is van schadelijke stoffen. Daarnaast beschikt dit model over een UV filter om water te desinfecteren.

_8102550.jpg

Sediment & Carbon filter

Het sediment- en koolstoffilter verwijdert onopgeloste vervuiling zoals roest, zand, gruis, microscopische organismen plus rode larven. Hierdoor blijft de volgende filterfase volledig gespaard van deze grotere verontreinigingen.

Om de zuiveringsinstallatie blijvend 99,4% aan ongewenste bestanddelen te ontdoen, adviseren we dit filter na 12 maanden te verwisselen voor optimale werking.

_8102551.jpg

Membraanfilter

Het membraanfilter vormt de kern van je zuiveringssysteem. Het verwijdert ultrafijne verontreinigingen zoals virussen, bacteriën, zware metalen.
Op die manier garandeert het membraanfilter dat je water tot wel 99,6% vrij blijft van schadelijke stoffen.

 

Om de hoogste filterkwaliteit te behouden, raden we aan dit filter elke 24 maanden te vervangen.

_8102554.jpg

Actieve koolfilter

De actieve koolfilter vormt een essentieel onderdeel van je zuiveringssysteem. Deze haalt geur- en smaakverstorende stoffen, chloor en organische verbindingen uit het water. Op die manier garandeert de actieve koolfilter een frisse, heldere drinkkwaliteit.

Om de hoogste filterprestaties te behouden, raden we aan dit filter elke 12 maanden te vervangen.

Onderzoeks
rapport

Benieuwd naar de onderzoeksrapporten van de SLIM waterzuiveraar?

Bedankt voor je aanvraag, wij sturen per mail het rapport op.

Water zonder mineralen is slecht voor je.

In werkelijkheid haal je de meeste mineralen uit je voeding en niet uit drinkwater. Volgens het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de WHO (World Health Organization) krijg je het grootste deel van essentiële mineralen binnen via een gezond eetpatroon.
 
Dat betekent dat je niet bang hoeft te zijn dat je een tekort oploopt als je water minder mineralen bevat.
 
Toch voegt ons systeem na de grondige filterstappen weer een uitgebalanceerde hoeveelheid mineralen toe. Zo smaakt je water niet alleen heerlijk fris, maar heb je ook de zekerheid dat je niets tekortkomt.
Dankzij deze re-mineralisatie geniet je van optimaal zuiver water, zonder dat je hoeft te twijfelen over de mineralen die je binnenkrijgt.

PFAS in het drinkwater, heb ik er last van?

Of je daadwerkelijk “last” hebt van PFAS in je drinkwater is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de concentratie, je totale blootstelling via andere bronnen en je persoonlijke gezondheid. Hoewel de meeste Nederlandse waterbedrijven voldoen aan de wettelijke normen, is de EFSA-richtlijn strenger geworden en neemt de zorg rondom PFAS toe. Daarom is het slim om de ontwikkelingen te volgen en eventueel maatregelen te nemen, zoals het filteren van je kraanwater.
Kortom: PFAS kunnen op de lange termijn schadelijk zijn, zeker als je er veel van binnenkrijgt. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, dan is een goede waterfilter een optie, naast het in de gaten houden van de nieuwste informatie van EFSA, RIVM en KWR. Zo zorg je ervoor dat je gerust kunt blijven genieten van je glas water.

?

Als je huis nog loden leidingen heeft, bestaat de kans dat er lood in je drinkwater terechtkomt. Dit kan schadelijk zijn voor je gezondheid, vooral bij langdurige blootstelling. Lood hoopt zich namelijk op in je lichaam, wat kan leiden tot allerlei klachten, van lichte hoofdpijn tot meer serieuze gezondheidsproblemen.
 
Gelukkig hoef je niet in de stress te schieten. Als je niet direct de leidingen kunt vervangen, is een waterzuiveraar een betrouwbare oplossing om het lood uit je water te filteren. Ook kun je ervoor kiezen om tijdelijk flessenwater te gebruiken

Wat wordt er uit het water gefilterd met de waterzuiveraar?

Een waterzuiveraar haalt een breed scala aan verontreinigingen uit je kraanwater. Denk aan zichtbare deeltjes zoals zand en roest, maar ook onzichtbare stoffen als bacteriën, virussen, medicijnresten, PFAS en zware metalen. Dankzij het meerlagige filtersysteem verdwijnen bovendien smaak- en geurverstorende stoffen, chloor en lood, zodat je water heerlijk fris blijft.
 
Wij hebben onze systemen uitvoerig laten testen door verschillende onafhankelijke partijen, zodat je zeker weet dat elk glas water dat je drinkt, schoon en betrouwbaar is.

Wat is het effect van loden leidingen?

Als je huis nog loden leidingen heeft, bestaat de kans dat er lood in je drinkwater terechtkomt. Dit kan schadelijk zijn voor je gezondheid, vooral bij langdurige blootstelling. Lood hoopt zich namelijk op in je lichaam, wat kan leiden tot allerlei klachten, van lichte hoofdpijn tot meer serieuze gezondheidsproblemen.
 
Gelukkig hoef je niet in de stress te schieten. Als je niet direct de leidingen kunt vervangen, is een waterzuiveraar een betrouwbare oplossing om het lood uit je water te filteren. Ook kun je ervoor kiezen om tijdelijk flessenwater te gebruiken

Zuivert een waterzuiveraar voor de gehele woning?

De SLIM waterzuiveraar is een point-of-use systeem dat alleen het drinkwater filtert bij het speciale kraantje. Dit is voldoende voor je dagelijkse consumptie en voorkomt onnodige kosten. Het heeft namelijk weinig zin om ook het water te zuiveren dat naar je toilet of vaatwasser gaat, omdat je dat water niet drinkt. Een centrale waterzuivering voor de hele woning is hierdoor niet alleen overbodig, maar kan ook erg prijzig uitvallen.

Is het filteren van kraanwater overbodig? 

In principe is het Nederlandse kraanwater veilig, maar soms wordt er toch in bepaalde regio’s aangeraden om je water voor consumptie te koken. Dat gebeurt bijvoorbeeld als er een verhoogd risico is op bacteriën of andere ziekteverwekkers.
 
Daarnaast kunnen in het water nog altijd ongewenste stoffen voorkomen, zoals PFAS, lood of medicijnresten. Deze verontreinigingen kunnen in hogere concentraties aanwezig zijn dan je zou verwachten, zeker in oudere leidingen of gebieden met specifieke bodemgesteldheid.

Wat is het verschil tussen een waterontharder en een waterzuiveraar?

​Een waterontharder zorgt ervoor dat je water minder kalk bevat, door calcium- en magnesiumionen uit het water te verwijderen of te neutraliseren. Zo voorkom je hardnekkige kalkaanslag in je leidingen en huishoudelijke apparaten, en heb je vaak minder zeep of wasmiddel nodig.

In tegenstelling tot een ontharder, die zich vooral richt op de hardheid van het water, richt een waterzuiveraar zich op de algehele kwaliteit van je drinkwater. Deze filtert ongewenste stoffen zoals chloor, pesticiden, zware metalen of zelfs PFAS, waardoor het water niet alleen beter smaakt, maar ook gezonder en veiliger is om te drinken.

Hoe komt PFAS in het drinkwater terecht?

PFAS is een verzamelnaam voor duizenden chemische stoffen die van nature niet of nauwelijks afbreken. Ze worden gebruikt in allerlei consumentenproducten, zoals pannen met antiaanbaklaag, regenkleding en voedselverpakkingen. Deze stoffen komen via afvalwater, uitstoot van fabrieken en andere wegen in het milieu terecht en kunnen zo ook in ons drinkwater belanden.

Volgens onderzoek van KWR, een vooraanstaand onderzoeksinstituut voor de watersector, kunnen PFAS via verschillende bronnen in het oppervlaktewater of grondwater terechtkomen. Denk hierbij aan industrieel afvalwater, maar ook aan lozingen en het gebruik van firefighting foam (schuim voor brandbestrijding) dat PFAS kan bevatten. Waterbedrijven zuiveren het water, maar sommige PFAS-soorten zijn zeer moeilijk te verwijderen vanwege hun chemische structuur.

bottom of page