top of page

Ontkalken

Denk je aan ontkalken, dan is een waterontharder wellicht niet het eerste waar je aan denkt. Misschien denk je eerder aan chemische ontkalkers en ontkalken met natuurlijke producten zoals natuurazijn en soda. Dat is natuurlijk helemaal niet gek. Het zijn mooie oplossingen, echter wel alleen op korte termijn.

 

Om de hoeveelheid kalk structureel aan te pakken, is er maar één oplossing: een waterontharder. Hier vertellen we je graag meer over. Wat zijn de voordelen van een waterontharder, hoe werkt een waterontharder en wat doet een waterontharder zijn vragen die we graag beantwoorden. Lees snel verder en ontdek zelf de voordelen van een waterontharder bij jou thuis.

Water ontkalken

Hard water, bekend om zijn hoge kalkgehalte, is een stille vijand van huishoudelijke apparaten. Deze kalkaanslag kan leiden tot inefficiëntie en zelfs tot een verkorte levensduur van apparaten. Ontdek hoe je de strijd met hard water aan gaat en de levensduur van je apparaten verlengt. Benieuwd naar de hardheid van jouw water? Je vindt jouw antwoord op onze pagina Hoe hard is mijn water.

Oma's tips voor ontkalken

Ontkalken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Traditionele methoden zoals het gebruik van soda, natuurazijn en schoonmaakazijn kunnen effectief zijn voor kleinere klussen. Echter is het verwijderen van kalkaanslag op de traditionele manier alleen effectief op korte termijn. Ben je op zoek naar een oplossing op lange termijn? Dan moet je denken aan een structurele aanpak om kalkaanslag te verwijderen. Onze waterontharders bieden je deze structurele aanpak.

Maak kennis met de waterontharders van Z8-Water

Voorkomen is beter dan genezen. Onze waterontharders bieden een permanente oplossing voor kalkproblemen. Ontdek hoe onze geavanceerde systemen jou kunnen helpen om continu van zacht en kalkvrij water te genieten.

8 feb. 2024

Grohe Red ontkalken

Grohe Red ontkalken? Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt zodra je zo'n prachtige design-kraan aanschaft voor je keuken, maar waar je op den duur misschien toch tegenaanloopt.

Grohe Red ontkalken

1 feb. 2024

Ontkalken leidingwater, hoe doe je dat?

Kalkaanslag is een veelvoorkomend probleem dat niet alleen de prestaties van huishoudelijke apparaten kan beïnvloeden, maar ook de smaak en kwaliteit van ons drinkwater kan verminderen. Klaar om afscheid te nemen van die vervelende kalkaanslag en te genieten van zachter water? We leggen u graag uit Hoet het ontkalken van leidingwater precies werkt en wat daarvoor nodig is!

Ontkalken leidingwater, hoe doe je dat?

8 jan. 2024

Hoe moet ik een Senseo ontkalken?

Ontkalken is een belangrijk onderdeel van het onderhouden van je Senseo koffiezetapparaat. Of je nu een Senseo Switch, Senseo Select, of een ander Philips-model hebt - het ontkalken van je koffiemachine garandeert je van een perfect kopje koffie. De smaak blijft namelijk precies zoals het bedoeld is en je apparaat gaat langer mee. Er zijn verschillende manieren om je Senseo te ontkalken. In dit artikel nemen we alle varianten van het ontkalken met je door.

Hoe moet ik een Senseo ontkalken?

21 dec. 2023

Jura koffiemachine ontkalken

Het regelmatig ontkalken van je Jura koffiemachine, zoals de Giga 10, Z10, J8, J8 Twin of S8, is cruciaal voor de kwaliteit van je espresso en de duurzaamheid van het apparaat. Kalkaanslag kan de prestaties van je koffiezetapparaat negatief beïnvloeden, dus het is belangrijk om grondig te ontkalken met een specifiek Jura ontkalkingsmiddel. Daarnaast bieden wij een oplossing waarmee je preventief en op lange termijn geniet van de lekkerste koffie. In dit artikel lees je alle tips.  

Jura koffiemachine ontkalken

30 nov. 2023

Vaatwasser ontkalken: doe het als een pro!

In dit artikel vertellen we je alles over het ontkalken van je vaatwasser. Het ontkalken van je vaatwasser is namelijk belangrijk om je mooie servies schoon en blinkend te houden. Want zeg nou zelf, niemand houdt van een vaatwasser die meer vlekken maakt dan dat 'ie schoonmaakt, toch?

Vaatwasser ontkalken: doe het als een pro!

28 nov. 2023

Waterkoker ontkalken

Heb je last van kalkaanslag in je waterkoker? Geen zorgen, je bent niet de enige. In dit artikel leer je alles over het ontkalken van je waterkoker. Kalkaanslag kan de efficiëntie van je waterkoker verminderen en de smaak van je water beïnvloeden. Regelmatig ontkalken is dus essentieel voor een lange levensduur van je apparaat en voor het behoud van de kwaliteit van je warme dranken.

Waterkoker ontkalken

13 nov. 2023

Stoomoven ontkalken

Je stoomoven is jouw partner in crime voor gezonde en smaakvolle maaltijden. Maar om deze bondgenoot in topvorm te houden, is ontkalken essentieel. Het ontkalken van je stoomoven draagt niet alleen bij aan een langere levensduur van het apparaat, maar het helpt je ook energie te besparen. Een stoomoven zonder kalk werkt efficiënter, omdat de verwarmingselementen beter hun werk kunnen doen zonder de isolerende laag van kalk.

Stoomoven ontkalken

10 nov. 2023

Quooker ontkalken

Een Quooker is een echte aanwinst in je keuken die je voorziet van direct kokend water. Om ervoor te zorgen dat hij altijd naar behoren werkt, is regelmatig onderhoud zoals ontkalken essentieel.

Quooker ontkalken

9 nov. 2023

Hoe ontkalk je een koffiezetapparaat?

Een perfecte kop koffie begint niet alleen bij de koffieboon, maar ook bij jouw koffiezetapparaat. Het ontkalken van je koffiezetapparaat is een essentiële stap om de smaak van je koffie te verbeteren en de levensduur van het apparaat te verlengen.

Hoe ontkalk je een koffiezetapparaat?

19 mrt. 2023

Waterkoker ontkalken met schoonmaakazijn

Het is een veelvoorkomend probleem onder vele bezitters van een waterkoker, namelijk kalkaanslag in de waterkoker. Wie kent het niet? Na het zetten van een lekkere kop thee zie je de witte kringen nog zitten op de bodem van de waterkoker. Heel vervelend, maar, hoe kom je hier vanaf?

Waterkoker ontkalken met schoonmaakazijn

Onze waterontharders

BASIS

Combi

Combi 2 waterontharder.png

De waterontharder met een gescheiden harstank en zoutvat.

v.a. €1399,-

Elektrische waterontharder

Vakantiemodus

1800 l doorstroomcapaciteit

POPULAIRST

Premium

Ons meest compacte en nieuwste waterontharder. Het beste geschikt voor in de meterkast.

€1649,-

Elektrische waterontharder

Zeer compact en fluisterstil

Vakantiemodus

2200 l doorstroomcapaciteit

ONZE FAVORIET

Kinetico

Geschikt voor iedere gezinssituatie met de meeste geavanceerde technologie.

€2299,-

Mechanische waterontharder

Verbruikt minder zout en water

24/7 zacht water

2460 l doorstroomcapaciteit

bottom of page